Uw auto naar de sloop is zo gefikst en zonder gedoe

Auto naar de sloop

U kunt er niet omheen: uw auto moet naar de sloop. Hij is afgekeurd tijdens de laatste APK-keuring, een gevaar op de weg door een ongeluk of de kosten van broodnodige reparaties wegen simpelweg niet op tegen de waarde van uw auto. Als u nog niet eerder met dat appeltje geschild heeft, dan lijkt het best een uitdaging om uw auto naar de sloop te brengen. In dit artikel leest u wat er allemaal bij komt kijken als u uw auto verandert in een sloopauto.

Een auto in Nederland wordt gemiddeld achttien jaar en een paar maanden oud, dat blijkt uit cijfers van voertuiginformatie en –documentatie (VWE). Dat cijfer stijgt al jaren, omdat auto’s worden steeds later naar de sloop gebracht en gedemonteerd. In 2013 werden auto’s bijvoorbeeld nog ongeveer 17,5 jaar. Toch gaan niet alleen oude auto’s naar de sloop, in 2014 werden er ook ruim vierduizend auto’s naar de sloop gebracht die jonger waren dan tien jaar. Over het algemeen is auto naar de sloop niet iets wat je dagelijks doet, dus hoe werkt dat eigenlijk? Kapotteauto.nl legt uit hoe zij u ontzorgen op het moment dat uw auto naar de sloop moet; uw auto naar de sloop in drie hiernaast genoemde stappen.

auto naar de sloop

Vanaf het moment dat u de sleutel van uw auto heeft overhandigd en van ons uw geld en vrijwaringsbewijs heeft ontvangen, heeft u geen omkijken meer naar uw oude auto. U kunt opzoek naar een nieuw exemplaar om een aantal jaar plezier van te hebben. Achter de schermen zal het team van Kapotteauto.nl zorgen dat uw oude verwerkt wordt. Dit betekent bijvoorbeeld dat alle bruikbare onderdelen hergebruikt zullen worden en een autosloperij daarna uw auto demonteren. Daar merkt u echter niets meer van, want u bent in drie simpele stappen van uw auto af. U heeft dus niets meer te maken met de afwikkeling die plaatsvindt na overdracht van uw autosleutels.

Kortom bij Kapotteauto.nl krijgt u een goede prijs voor uw auto, heeft geen omkijken naar alles wat daaromheen geregeld moet worden en dit vaak nog dezelfde dag. In tachtig procent van de gevallen kunnen wij namelijk binnen 24 uur uw auto naar de sloop brengen. Dat betekent dat u niet onnodig lang met een auto blijft zitten waarin u niet meer kunt rijden, maar nog wel belasting voor betaalt.

Auto naar de sloop stap 1; waarde bepalen

Als u besluit dat het tijd is om uw auto naar de sloop te brengen, belt u met één van onze medewerkers. Tijdens dit gesprek zal de medewerker van Kapotteauto.nl vragen in welke staat de auto die u naar de sloop wil brengen verkeert en welk type auto het betreft. Op basis hiervan krijgt u te horen wat de waarde van uw auto is. Dit is het bedrag dat u van kapotteauto.nl voor uw auto zal krijgen. De waarde die u nog voor uw sloopauto krijgt kan oplopen van vijftig tot vijftienhonderd euro. In sommige gevallen zelfs nog meer. De hoogte van dit bedrag hangt af van de staat waarin uw auto verkeert. Het kan voorkomen dat onze medewerker via de telefoon niet kan aangeven wat de waarde van uw sloopauto is. In dit geval zal dit worden vastgesteld als wij de auto hebben gezien.

Auto naar de sloop stap 2; auto ophalen of wegbrengen

Tijdens het telefoongesprek met onze medewerker zal er een afspraak gemaakt worden over het moment waarop wij uw sloopauto kunnen ophalen. Aangezien Kapotteauto.nl landelijk actief is, maakt het niet uit of uw toekomstige sloopauto in Apeldoorn, Amsterdam of Almere staat. Er is altijd een medewerker van Kapotteauto.nl in de buurt om de sleutel van uw auto aan te nemen. Mocht u zelf uw auto nog kunnen wegbrengen, dan regelen wij vervoer voor u terug naar huis met het openbaar vervoer.

Auto naar de sloop stap 3; geld voor uw oude auto

Op het moment dat u uw auto aan ons overdraagt krijgt u het afgesproken bedrag voor uw auto meteen overhandigd. Dit kan ook plaatsvinden via een telefonische overboeking. Tevens ontvangt u een vrijwaringsbewijs van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Met deze verklaring bent u per onmiddellijke ingang vrijgesteld van wegenbelasting, verzekeringspremie en schade.

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!