Autoliefhebbers boos op agent die “doorslaat in boetes”

Autoliefhebbers in Lelystad zijn boos. Volgens hen zouden ze onterecht vaak van de weg gehaald worden door de politie. Reden? De andere velgen die ze op hun auto hebben laten zetten of de aangepaste verlichting. Ook al komen veel auto’s gewoon door de herkeuring door de RDW, haalt de politie ze van de weg tot die keuring daadwerkelijk is uitgevoerd. Dat resulteert niet alleen in extra kosten, maar zorgt er ook voor dat eigenaren hun auto soms wekenlang kwijt zijn.

WOK-melding

Ruim driehonderd volgers heeft de Facebookpagina “anti-wok melding”. Wok staat voor: wacht op keuring. Als er wijzigingen aan een auto zijn aangebracht dan kan het zijn dat de RDW de auto opnieuw moet keuren. Er moet vastgesteld worden of de onderdelen van de auto die zijn gewijzigd, nog voldoen aan de eisen zoals die golden ten tijde van de eerste toelating van het desbetreffende auto. Daarnaast moet er bekeken worden of het type auto bijvoorbeeld nog herkenbaar is. Autoliefhebbers in Lelystad krijgen – volgens eigen zeggen – regelmatig te maken met een wok-melding door de politie. Auto’s waaraan aanpassingen zijn gedaan, worden van de weg gehaald en kunnen door een WOK-melding niet meer gebruikt worden totdat de keuring uitgevoerd is. Tot irritatie van autoliefhebbers. Want doordat hun uitlaat geluid maakt, ze nieuwe velgen hebben of een aanpassing hebben gedaan aan de verlichting zijn ze opeens weken hun auto kwijt terwijl ze niet van hun auto af willen. Om hem vervolgens terug te krijgen met de boodschap dat er niets aan de hand was. Maar voor die keuring is dan al betaald.

Anti-wok actie

Dus zijn de autoliefhebbers uit Lelystad een anti-wok actie begonnen. Niet alleen op Facebook, maar ook door te protesteren bij het politiebureau van de politie in Lelystad.  Daar werd eind mei een gesprek gevoerd tussen medewerkers van de politie en de boze autoliefhebbers. Volgens een aantal van de auto-eigenaren zou er namelijk met name één agent zijn die doorslaat in het doen van wok-meldingen. De politie onderzoekt die beschuldigingen en heeft daarnaast toegezegd bij de herkeuring van zeven auto’s te zijn. Daarbij heeft de politie vijf auto-eigenaren uitgenodigd op het bureau om hun wok-melding en keuringsrapport te bekijken.

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!