Toyota in de spotlights

Datum geplaatst: 8 september 2020

Het Japanse ‘Toyota Motor Corporation’ is nu wereldbekend omwille van de auto’s die het produceert. Oorspronkelijk is Toyota begonnen als machinebouwer. Sakichi Toyoda vond aan het einde van de 19e eeuw een weefmachine uit die automatisch stopte wanneer de draad brak. Dit maakte het mogelijk dat één werknemer meerdere machines tegelijk kon bedienen. Een Engels bedrijf telde heel wat geld neer om deze weefmachine in Europa te mogen bouwen. Dit geld ging naar Toyoda’s zoon om een eigen onderneming op te richten. Hij besloot om auto’s te gaan fabriceren.

De productie van het allereerste model vond plaats in 1936. Kort hierna volgde de nieuwe naam van de onderneming: Toyota Motor Corporation. Het doel was om de beste auto’s van de wereld te produceren. Het nieuwe automerk verwierf als snel heel wat bekendheid door de betrouwbaarheid van de wagens. Tot op de dag van vandaag is het een voorloper in principes die te maken hebben met kwaliteit- en productiemanagement. Toyota is door de jaren heen tevens bekend om het minst aantal mankementen per geproduceerde auto.

Is uw Toyota aan zijn einde?

Wij bepalen graag de waarde van uw sloopauto. Vraag direct een taxatie aan.

De bekendste modellen

Sinds de jaren ’30 heeft het merk al heel wat wagens geproduceerd wereldwijd. Het bestverkochte model, tot nu toe, is de Corolla (1966), verkrijgbaar als sedan, hatchback, MPV en stationwagen. De wagen is reeds aan haar 11de generatie. Andere bekende modellen van deze Japanse autofabrikant zijn onder andere: de Prius, RAV-4, Auris, Yaris, Landcruiser, Aygo, Verso en de Proace.

Het marktaandeel van Toyota in Nederland en de ontwikkeling ervan

Op de Nederlandse automarkt wordt Toyota zeker opgemerkt. Hier zijn de Honda Insight en de Toyota Prius de meest verkochte hybride wagens van het moment, naast enkele modellen van Toyota’s luxemerk Lexus. Globaal genomen maakt dit Japanse automerk zo’n 4 à 5 % uit van de Nederlandse markt.

De Mirai, een auto die rijdt op waterstof

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!