De waterstofauto is eindelijk een feit

De allereerste productversie van een auto die rijdt op waterstof is eindelijk een feit. Honda is de fabrikant van de waterstofauto. Ze toonden al vaker conceptauto’s, maar nu is dan eindelijk de productversie gepresenteerd. Eind oktober is de auto te bewonderen op de Tokyo Motor Show. Het design van de auto is een aantal keer gewijzigd, maar nu is het uiteindelijke ontwerp naar buiten gebracht.

Naam onbekend

Het begon allemaal met de FCX Clarity en die veranderde langzaam in dit model auto. Over details wil de fabrikant niks loslaten. De naam is ook nog niet bekend. Dus tot die tijd heeft de auto FCV. Maar dat is de projectnaam. De naam van de auto zal dus nog veranderen. Een mooi staaltje technologie zit onder de motorkap. Hier is alles ondergebracht. Dat wil zeggen dat er maximale interieur is en dat er een grote bagageruimte overblijft. De auto zou ook kunnen functioneren als aggregaat wanneer er bijvoorbeeld geen stroom is.

Aziaten zijn de pioniers op het gebied van de waterstofauto.  Toyota komt volgend jaar ook met een waterstofauto op de markt. Bijna gelijktijdig met Honda. BMW werkt ook al een aantal jaren aan een sterk lijkende waterstofauto. Wanneer de auto’s een succes worden, zullen veel bestuurder overwegen de waarde van hun auto te laten bepalen en inruil te overwegen.

Waarom een waterstofauto ?

Een waterstofauto rijdt niet op fossiele brandstoffen. Denk hierbij aan benzine en diesel. De auto loopt volledig op waterstof. De uitstoot is hierdoor waterdamp en geen schadelijke stoffen als koolstof. Daarnaast is het een onuitputtelijke bron. Dit heeft als voordeel dat het niet op kan raken. Er kan nieuwe waterstof gemaakt worden. Dit wordt gehaald uit water. Echter, met hulp van energie. Een fossiele brandstof, zoals aardolie, is een bron die opraakt. Deze kan niet zo snel worden bijgemaakt. Daarnaast zou er minder geluidsoverlast zijn. Dit komt door de motoren die erin zitten. Dit zou een uitkomst bieden voor drukke steden.

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!