KIA in de spotlights

Het Zuid-Koreaanse automerk Kia behoort tot de Hyundai Motor Company. De naam is gebaseerd op ‘ki’ en dat betekent opkomende zon of spirituele hergeboorte. De ‘a’ is toegevoegd voor ‘Azië’. Met een huidig marktaandeel in Nederland van vijf tot zes procent is Kia tegenwoordig een gevestigde naam.

Geschiedenis KIA

Kia startte in 1944 zoals zoveel autobouwers met de fabricage van tweewielers: fietsen en motoren. In de jaren zeventig volgden auto’s, na verloop van tijd in samenwerking met Ford en Mazda. Dat verliep helaas niet helemaal succesvol. Na een faillissement in 1997 nam Hyundai het bedrijf over.

Is uw KIA aan zijn einde?

Wij bepalen graag de waarde van uw sloopauto. Vraag direct een taxatie aan.

De verschillende modellen

Het huidige modellen gamma is zeer compleet en het omvat om te beginnen de compacte succesmodellen Picanto en Rio. De Cee’d is er in vier varianten en die aantrekkelijk gelijnde modellen scoren erg hoog in tevredenheidonderzoeken onder de bezitters. Het waarderingscijfers ligt gemiddeld ruim boven de acht. De SUV- en MPV-versies Venga, Carens, Sportage en Sorento doen het vanwege onder andere hun zeer scherpe prijs en buitengewone duurzaamheid uitstekend op de West-Europese markt. Verder biedt Kia hybrides, plug-ins en elektrisch aangedreven auto’s en wel de typen Soul, Niro en Optima.

Marktaandeel in Nederland

Vanaf een dikke tien tot een kleine vijftig mille biedt het merk uiterst modern ogende auto’s met een techniek die absoluut up-to-date is. De Nederlandse automobilisten is dit niet ontgaan. Van een schamel marktaandeel in 1993 van 0,04 procent – het kostte Japanners vele jaren voordat er genoeg Europese kopers kwamen; laat staan dat er snel interesse in een Koreaanse auto was – is het de Koreanen gelukt om tussen de vijf en zes procent van de Nederlandse markt in te pikken. En we mogen verwachten dat dit aandeel gezien het complete en gevarieerde aanbod de komende jaren beslist nog zal stijgen.

Buiten de drie fabrieken in Korea is er ook nog een in Slowakije ter bediening van de Europese markt.

KIA Optima

https://www.youtube.com/watch?v=5LeEjJlfN5c

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!