Max Verstappen laat crash in Monaco geen invloed hebben

Max Verstappen, pupil van teambaas Christian Horner van Red Bull, wordt niet alleen geroemd door zijn snelheid als Formule 1-coureur maar ook door zijn mentale kracht en volwassenheid. Sinds zijn crash in Monaco heeft hij geen last gehad van vertrouwensverlies. Iets wat je bij andere coureurs soms wel ziet. De crash heeft totaal geen invloed op hem gehad, volgens Christian Horner.

Crash in Monaco

Na 35 rondes bij de Grand Prix in Monaco, viel Max Verstappen uit de race. De 18-jarige Formule 1-coureur startte vanuit de pits. Na een aantal rondes wist hij al snel veel plekken in het klassement te stijgen. Toen hij op plaats tien reed, reed hij de vangrail in. Het gevolg: een schadeauto. Hij stapte gelukkig ongedeerd uit zijn wagen. Wat er gebeurde? Zijn banden blokkeerden en daardoor kwam hij op het natte wegdek buiten de ideale lijn. Vanaf dat moment kon hij helaas niets meer doen.

Vorige week sloeg Verstappen in Montreal terug. Hij reed naar de vierde plaats in de Grand Prix van Canada. Toch een knappe prestatie, aangezien hij daarmee wereldkampioenleider Nico Rosberg achter zich liet. Hij werd ook nog eens uitgeroepen tot coureur van de dag. De teamleider van Verstappen vind dan ook dat de crash van Monaco totaal geen invloed op hem had. Hij vond dat het er super professioneel uitzag: Verstappen die een oudere coureur met veel meer ervaring achter zich liet in de race.

Lastige race voor Max Verstappen in Azerbeidzjan

De volgende Grand Prix vindt aanstaande zondag plaats in Baku. Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko geeft aan dat Verstappen daar wel eens een lastige race tegemoet kan gaan. Waarom? Dit nieuwe circuit bestaat onder andere uit één recht stuk dat 2,2 kilometer lang is. De wagens van Red Bull zijn hier niet op gebouwd en komen waarschijnlijk snelheid tekort op dat rechte stuk. Er is verder niks mis met de auto zelf, want die rijdt voortreffelijk, vooral in de bochten. Maar volgens Marko’s berekeningen gaat Verstappen 1,2 seconde verliezen op het rechte stuk. En dat werkt niet bepaald in het voordeel.

 

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!