Meerijdienst BlaBlaCar wil ook pakketjes gaan bezorgen

Het onlinetaxibedrijf Uber ken je vast al, maar er is weer een andere online dienst in opmars: BlaBlaCar. Dit is een carpooldienst dat is opgericht in Frankijk. Per maand rijden er al zo’n 4 miljoen passagiers met iemand anders mee. Het bedrijf heeft grootste plannen voor uitbreidingen. BlaBlaCar wil zelfs pakketjes gaan bezorgen in de toekomst.

Hoe het werkt

BlaBlaCar is simpel gezegd een sociaal forum voor autoritjes tussen steden. Wil je bijvoorbeeld van Brussel naar Parijs rijden, dan kun je via de app iemand opzoeken die dezelfde route moet rijden als jij. Het is niet duur: gemiddeld betaal je 10 tot 20 euro voor zo’n ritje. Betalen kun je online doen, maar ook contant. Het is goedkoper dan met de trein reizen en het is ook nog eens sneller. De intercity stopt vaker en meestal moet je ook nog naar het station toe reizen. Wel is BlaBlaCar iets wat last-minute is. Je boekt het niet ver van te voren, ongeveer 1 op de 3 mensen boekt op de dag van vertrek nog.

BlaBlaCar is ontzettend handig voor mensen die goedkoop willen reizen naar een andere stad. Ook is de app handig voor als je een lange rit moet maken en je heb een schadeauto of een sloopauto waarmee je niet kunt rijden. Of natuurlijk voor mensen die helemaal geen auto hebben.

De drie oprichters sleutelden al jaren aan de app, tot dat er in Frankrijk massale stakingen waren in 2007 onder personeel in het openbaar vervoer. Mensen zochten in nood naar andere alternatieven en kwamen uit bij BlaBlaCar. Vanaf dat moment werd de app steeds populairder in Frankrijk. Ondertussen is het een internationale onderneming geworden: 22 landen maken er momenteel gebruik van.

Pakketjes bezorgen

Het bedrijf denkt eraan om in de toekomst pakketjes en andere dingen te laten bezorgen door de gebruikers. Mede-oprichter Nicolas Brusson vertelt dat in een interview met de NOS. De chauffeurs rijden toch, dus die kunnen de pakketjes gewoon meenemen tijdens hun rit. In Rusland gebeurt dat al: mensen boeken een plek voor in een auto, maar ze komen opdagen met een pakket dat ergens heen moet. En als je momenteel een gitaar uit Amsterdam wilt bezorgen in Brussel, kost dat je een fortuin om dat binnen 24 uur geregeld te hebben. Hoe de service precies werkt zie je in de onderstaande video:

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!