Nissan in de spotlights

nissan in de spotlightsNissan heette in Nederland tot 1983 Datsun. Datsuns werden in de tweede helft van de jaren zestig van de vorige eeuw voor het eerst in West-Europa op de markt gebracht. Het waren weinig opvallende modellen, maar met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Anno 2016 heeft het merk een breed scala aan modellen.

Geschiedenis Nissan

De wortels van het Japanse merk dat al zo snel succesvol in Europa werd, gaan terug tot 1911. Toen werd in Tokio het bedrijf Kwaishinisha Motorcar Works opgericht. In 1914 had men de eerste auto klaar: de DAT. De naam was een acroniem van de achternamen van de bedrijfspartners: Den, Aoyama en Takeuchi. In 1925 herdoopten deze partners hun fabriek in DAT Motorcar Co. De eerste auto met de naam Datson liep in 1931 van de band. Omdat ‘son’ in het Japans een negatieve bijbetekenis heeft, koos men niet lang daarna voor het Engelse ‘sun’; zoals bekend zal zijn een hemellichaam dat symbool is van Japan. Van de verhuizing naar Yokohama, in 1933, maakten de firmanten gebruik door de nieuwe naam Nissan Motor Company te kiezen.

Is uw Nissan aan zijn einde?

Wij bepalen graag de waarde van uw sloopauto. Vraag direct een taxatie aan.

De verschillende modellen

Het huidige programma omvat zeven modellijnen. Het scala begint met de Note. Daarna volgt de familie hatchback Pulsar. De stadse cross-over heet Juke en dat model mag gerust een kassucces heten. Hetzelfde geldt voor de grotere Qashqai. Het topmodel X-trail is het 4WD model van Nissan, dus van het type auto waarmee Nissan ooit groot geworden is, de Patrol van ‘51. Dan is er nog de volledig elektrische Leaf. Het aanbod wordt gecompleteerd door de allernieuwste Micra.

Marktaandeel in Nederland

De laatste drie jaar is het marktaandeel in Nederland van dit Japanse automerk stijgend. Van een krappe twee procent is het merk opgekrabbeld naar een mooie dikke drie procent en de verwachting is dat dit aandeel de komende jaren zal toenemen.

Nissan Note

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!