Uber wil nog verder uitbreiden

De opkomst van onlinetaxibedrijf Uber is je vast niet ontgaan. De taxi-app is geliefd onder de consumenten, maar kreeg veel kritiek over zich heen omdat taxibedrijven begonnen te klagen over oneerlijke concurrentie. Ook bieden veel particulieren zich via de app aan zonder licenties. Uber is sindsdien gegroeid en wil nog veel verder uitbreiden. Zo wil Uber zijn wereldwijde groei financieren, door 2 miljard dollar op te halen door bij institutionele investeerders leningen te plaatsen, volgens The Wall Street Journal.

Onlinetaxibedrijf Uber

Het bedrijf Uber ontstond in 2009 tussen een samenwerking van Garrett Camp en Tracis Kalanick. In San Franciso ging de app als eerste van start, omdat dat de thuisbasis van het bedrijf is. Sinds 2009 is de taxi-app uitgegroeid tot een wereldwijde app. In ruim 200 steden in tientallen landen zijn er nu Uber taxi’s te bestellen. Ook in Nederland rijden er Uber taxi’s in de grote steden rond. Hoe het werkt? Via de applicatie voor je telefoon kun je een aanvraag doen voor een taxi en je kunt ook bekijken waar de taxi zich momenteel bevindt. Zo is het heel makkelijk in te schatten hoelang het nog duurt voordat de taxi er is. Betalingen gaan ook via de app. Uber is dus onwijs handig als je even van je auto af wilt of je net een schadeauto hebt gekregen. Ben je toch nog op tijd waar je wilt zijn!

Uitbreidingen

Niet alleen is Uber nu verkrijgbaar in verschillende landen, ook biedt het onlinetaxibedrijf steeds meer nieuwe diensten aan. Met UberLux kun je bijvoorbeeld een luxe taxi bestellen waarin privéchauffeurs je rondrijden in luxueuze auto’s. Daartegenover staat UberX: de goedkope versie van Uber. Vooral studenten of mensen die niet zoveel budget hebben maken gebruik van deze dienst. Ook is er UberXL waarin je wordt rondgereden in auto’s met minimaal zes plekken om te zitten. Handig voor als je eropuit gaat met de familie, of een avondje gaat stappen met vrienden.

De nieuwe dienst die het meest stof deed opwaaien, is UberPop. Je kunt je dan als ‘normale’ consument als chauffeur aanmelden. Dit is vaak een goedkoper alternatief dan de ‘normale’ chauffeurs van Uber en wordt ook wel ridesharing genoemd. Taxibedrijven vinden dit oneerlijk en klagen over het gebrek aan licenties die deze particulieren hebben. Dat levert voor hen natuurlijk veel minder geld op.

Doorgroeien met leningen

Al deze uitbreidingen zijn nog niet genoeg voor het bedrijf, want Uber wil nóg verder uitbreiden. Het bedrijf wordt ondertussen al gewaardeerd op ongeveer 68 miljard dollar. Hoe het taxibedrijf wil doorgroeien? Dat willen ze doen door leningen te plaatsen bij institutionele investeerders, volgens The Wall Street Journal. In de komende weken wil Uber al dat dat gebeurd, maar toch is er nog geen garantie dat deze deals doorgaan. Wij schatten in dat wij over een paar jaar misschien wel allemaal in een Uber rondrijden en misschien hebben we dan zelfs geen auto meer nodig. Auto opkopen dan maar?

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!