Seat in de spotlights

1950 was het jaar dat Seat bij het publiek bekend werd. Seat is een afkorting voor Sociedad Española de Automóviles de Turismo. Wel duurde het even voordat het eerste model aan het publiek werd gepresenteerd. In 1953 was dat het geval. De seat 1400 werd toen op de markt gebracht door Seat. Echter stelde deze auto weinig voor ten opzichte van de auto’s van tegenwoordig, de maximum snelheid was 120 km per uur. In de jaren hierna kwamen ze met meerdere modellen die succes hadden. De auto’s werden tot 1986 verkocht als Fiat’s, terwijl het dus eigenlijk Seats waren. In 1983 kwam het merk Seat naar nederland. In 1990 werd Volkswagen voor 99,99% eigenaar. Seat behoort daarmee tot de Volkswagen groep, net zoals Volkswagen, Audi, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini en Porsche.

Is uw Seat aan zijn einde?

Wij bepalen graag de waarde van uw sloopauto. Vraag direct een taxatie aan.

De verschillende modellen van Seat

Seat heeft veel verschillende modellen, van gezinsauto’s tot sportieve auto’s. Als u op zoek bent naar een wat hoger model dan is de Ateca toch wel echt het bekendste model. Voor een wat langere auto die perfect voor een gezin geschikt is, is de Leon het populairste model. Maar ook de Toledo is erg bekend. Het populairste model is veruit de Ibiza. In Nederland zijn er sinds 1982 135.433 exemplaren van verkocht. Een ander bekend model wat vrij nieuw is, is de MII . Deze auto is beschikbaar in 3 deuren en in 5 deuren.

Het marktaandeel in NL en de ontwikkeling daarvan

Met het marktaandeel van de in Nederland schommelt de laatste jaren tussen de 2 en 3,5 procent. Dit heeft te maken met de vele nieuwe auto’s die geïntroduceerd worden. Echter  het Volkswagen schandaal heeft invloed gehad op het marktaandeel. Het marktaandeel op dit moment is 2,23 procent. Het beste marktaandeel in Nederland werd behaald in 2001 met 3,73%

Zandsculptuur van de Ateca

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!