foutparkeren met een shuttleservice

Foutparkeren: we doen het allemaal wel eens. Dan is het wel balen als je terugkomt en je auto is weggesleept. Maar in Antwerpen krijg je daar wel een speciale service bij. Geen boete, en een shuttleservice om weer bij je auto te komen. Wat is hier aan de hand?

Het speelt zich allemaal af rond de (gratis) parkeerplaats aan de Gedempte Zuiderdokken. Een populaire parkeerplaats voor veel mensen. Maar ook een bekende plek voor evenementen, zoals het Antwerp Classic Car Event. En juist daar ging het mis…

De gemeente vergat in de aanloop naar het evenement een parkeerverbod-bord te plaatsen. Gevolg: een overvolle parkeerplaats van onschuldige parkeerders. En een van ongeduld trappelende organisator die zijn evenement wilde gaan voorbereiden. Wat te doen?

video

Foutparkeren

De gemeente kon weinig anders dan starten met het wegtakelen van de talrijke auto’s. Een behoorlijke klus zoals te zien is op de video van de Standaard (Belgische krant). Excuses waren er onder andere via Twitter en tot ruim in de avond reed een shuttleservice om gestrande chauffeurs bij hun bolide te brengen.

Hoe de reactie van de meeste automobilisten was is onbekend. Maar als wij ooit onze auto weer foutparkeren, hopen we op dezelfde behandeling als van de Antwerpse parkeerwachters. En natuurlijk hopen we op het zorgvuldig wegslepen anders verandert je bolide ook nog eens in een schadeauto !

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!