Autopaspoort wil meer openheid over autoverleden

Het aanschaffen van een tweedehandsauto brengt soms nogal veel gevaren met zich mee. Je weet nooit welke werkzaamheden er aan de auto zijn verricht en je kunt niet aan de buitenkant zien hoe goed de staat van de auto is. Stichting Autopaspoort wil daar verandering in brengen. De stichting is een petitie gestart voor meer openheid wanneer het gaat om onderhouds- en schadehistorie van elke auto.

Autopaspoort en de werkzaamheden aan de auto

Stichting Autopaspoort wil dat er verandering komt in het feit dat er nu alleen een stempel in een boekje gedrukt wordt wanneer het gaat om de onderhoudsgeschiedenis van een auto. Het is veel fijner om te weten wanneer je een tweedehandsauto koopt, wat er qua onderhoud allemaal gepleegd is aan de auto. Ook is het fijn dat je de schade historie kent, zodat je geen waardeloze auto opkoopt die je even later kunt verkopen als sloopauto. Stichting Autopaspoort is een petitie begonnen om meer openheid te krijgen in elk autopaspoort. En duidelijkheid in de historiek van de auto is uiteraard in het voordeel van zowel de garagehouder als van de autokoper.

In het paspoort van de auto is zo niet alleen te zien wanneer de auto een flinke beurt heeft gehad, maar ook welke precieze werkzaamheden er zijn uitgevoerd. Soms gebeuren er werkzaamheden buiten het reguliere onderhoud en die kunnen ook op deze manier geregistreerd worden. Consumenten krijgen op deze manier veel meer voorkennis bij de aanschaf van een tweedehandsauto.

Online registratie met het Autopaspport

Stichting Autopaspoort wil het liefst dat alle data geregistreerd wordt in de app en niet alleen in een onderhoudsboekje. Is een auto niet bij een dealer onderhouden, dan moeten factureren ook gemakkelijk in het systeem gezet kunnen worden. Kopers kunnen dan in ieder geval zien wat er allemaal gebeurd is aan de auto de laatste tijd.

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!