Audi communiceert met stoplichten

Stoplichten communiceren met AudiAudi is de eerste autofabrikant die een auto verbindt met stoplichten. De Amerikaanse modellen Audi A4 en Q7 staan in verbinding met de stoplichten door middel van de nieuwe functie Time-to-Green. Op het dashboard kunnen bestuurders zien of het eerstvolgende stoplicht op groen staat. Staat het stoplicht op rood dan wordt er afgeteld tot het weer groen is.

Eerder is geëxperimenteerd met de Time-to-Green. Hieruit bleek dat door dit systeem Audi’s ongeveer 20% minder vaak helemaal stil hoefden te staan voor stoplichten. Dit scheelt brandstofgebruik waardoor het rijden zuiniger is. Bovendien zouden automobilisten, volgens Audi, rustiger en efficiënter rijden wanneer zij weten of het stoplicht rood of groen is.

Door lokale verkeerscentra wordt er informatie van de verkeerslichten verstuurd naar Audi-partner Traffic Technology Services (TTS). Vervolgens wordt deze informatie via een snelle internetverbinding naar de boordcomputers verzonden van de A4’s en Q7’s.

Voor nu is deze functie alleen voor bestuurders van de modellen A4 en Q7 in Las Vegas, Nevada, maar het plan is er om het verder uit te rollen naar meer Amerikaanse steden. Audi wil deze functie ook in Europa uitbrengen, maar in Europa is er geen datastandaard voor digitaal infrastructuurmanagement. De infrastructuur is namelijk lokaal en decentraal ontwikkeld. Hierdoor zou alle data eerst geharmoniseerd moeten worden voordat Traffic Light Information ook in Europa gelanceerd kan worden.

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!