Volkswagen in de spotlights

De Volkswagen (VW) is in de jaren dertig door de Oostenrijkse auto-ingenieur Ferdinand Porche ontworpen. De opdrachtgever was Adolf Hitler die hoge eisen stelde aan het ontwerp ervan. De auto’s werden aangepast zodat er een auto’voor het volk’zou ontstaan. In 1938 werd de KdF-fabriek gebouwd waar arbeiders ook hun eigen woonruimte hadden. Na de tweede wereldoorlog werd de fabriek veroverd door de geallieerden en na lang onderhandelen kwam het weer in Duitse handen. Eind jaren veertig ontstond de naam ‘Volkswagen’en decennia die volgden groeide Volkswagen als merk uit. In 1955 werd de miljoenste Volkswagen geproduceerd. De Volkswagen Kever groeide uit tot de bekendste Duitse auto ooit, die tot op de dag van vandaag nog steeds erg populair is.

De meest bekende VW modellen zijn:

  • Golf
  • Polo
  • Up
  • Beetle
  • Passat
  • Touran
  • Caddy Combi

De VW Golf is de meest verkochte auto onder de Volkswagens van Nederland. Vorig jaar werden ruim 20.000 Golfs verkocht.Twee jaar geleden stond hij geregistreerd als best verkochte auto. De Golf staat nu op de derde plek van best verkochte auto in Nederland.

Marktaandeel en ontwikkelingen

Volkswagen is het grootste concern van Duitsland met een omzet van 203 miljard euro. Er werken ongeveer 590 duizend mensen voor VW,waarvan 270 duizend mensen in Duitsland werkzaam zijn. Nederland is een echte VW liefhebber. Het merk is al vijf jaar met afstand de best verkopende automerk. Het marktaandeel in Nederland is ongeveer 11 procent. VW wil tot 2018 zuiniger en milieuvriendelijke auto’s produceren met hernieuwbare energie. Er is 600 miljoen uitgetrokken voor verdere ontwikkelingen van VW door energieopwekking uit groene oftewel duurzame energie.

Door de hele dieselaffaire heeft VW zich niet laten kennen en deze imagocrisis overleefd. Bewezen blijkt dat de hele affaire bij Volkswagen amper gevolgen heeft voor het marktaandeel in Nederland. Ruim 1 op de 3 nieuw gekochte personenauto’s is een Volkswagen. De Volkswagen is ondanks het schandaal een betrouwbare auto en gaat relatief lang mee. Wil je dus niet te snel een schadeauto verkopen, dan is een Volkswagen een goede keuze.

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!