Met de auto op vakantie; zeven zomertips !

De zomer is officieel al een tijdje aan de gang. Als de temperaturen stijgen en veel mensen weer met de auto op vakantie gaan is het goed om even een check uit te voeren van je auto. Onderstaande tips zorgen voor een zorgeloze autovakantie. Een schadeauto in het buitenland voorkomen we toch het liefst!

#1. Oververhitting

Het meest voorkomende probleem als je met de auto op vakantie gaat is oververhitting van de motor. Om dit te voorkomen is het goed om regelmatig het koelvloeistofniveau te controleren. Daarnaast is het verstandig om eens de radiateur schoon te borstelen en insecten en vuil tussen de lamellen te verwijderen. Deze kunnen de koeling namelijk blokkeren.

#2. Verkleuring van de autolak

Door UV-licht kan vogelpoep op je auto extra snel leiden tot verkleuring van de lak. Zorg er dus voor dat je de vogelpoep snel van je auto verwijderd, want voor je het weet heb je permanent vlekken op de lak.

#3. Airco

De airco draait overuren tijdens de zomervakantie. De airco werkt alleen met genoeg actief koelmiddel en deze verdampt langzaam uit het systeem. Daardoor verliest de airco jaarlijks circa 15% van de koelcapaciteit. Het is verstandig om deze dus ook even te checken voordat je op vakantie gaat.

#4. Bandenspanning

Wist je dat lucht in de banden uitzet bij zware vakantiebagage in de auto en zomerse temperaturen? Hierdoor loopt de bandenspanning op waardoor de banden bol gaan staan. Het gevolg kan zijn dat je minder grip hebt en banden kunnen klappen.

#5. Oliepeil

Voldoende olie is altijd van belang, want het brengt schade aan het motor als het oliepeil te laag is. Met de autovakantie leg je extra grote afstanden af en in het buitenland kun je niet altijd de juiste producten vinden. Het is dus slim om van te voren even of er nog voldoende motorolie aanwezig is.

#6. Dakkoffer

Gebruik je een dakkoffer voor je vakantie? Het is het beste om deze zo licht mogelijk te bepakken en op het midden van het dak te monteren. Een dakkoffer heeft namelijk veel invloed op het weggedrag van auto’s en een koffer die in het midden is gemonteerd is veiliger.

#7. Schone auto

Dit is dan wel geen technische tip, maar met een schone auto op vakantie voelt veel beter dan met een vieze auto. Dus pak nog even de tuinslang en de stofzuiger en ga opgeruimd op reis!

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!