De minst en meest betrouwbare auto’s

TÜV doet elk jaar een onderzoek naar betrouwbare auto’s. Het gaat hierbij dan vooral om de betrouwbaarheid van een auto als deze al wat ouder is. Dus niet om de nieuwste modellen die mankementen hebben. De Duitsers scoren goed in twee categorieën: 2 tot 3 jaar en 4 tot 5 jaar. In 2 tot 3 jaar staat de Mercedes B-klasse op nummer 1. In de tweede categorie is dit de Audi A1 die de winst pakt. De Duitsers doen het erg goed in deze lijst. En dat is te zien bij de nummer 1 van de oudere modellen.

Oudere modellen

Bij de oudere modellen staat er één model op nummer 1 en dat is de Porsche 911. Deze staat in elke categorie van 6 t/m 11 jaar op nummer 1. Bij de categorie 6 tot 7 jaar staat de Toyota Prius op twee. En op nummer drie de Volkswagen Golf Plus. Bij 8 tot 9 jaar staat de Prius eveneens op twee met als derde de Mazda Mx-5. En 10 tot 11 jaar worden de plaatsen twee en drie verdeeld onder Toyota Corolla Verso en RAV4.

Zijn er wel betrouwbare auto’s ?

Maar alles wat rijd valt onder de categorie betrouwbare auto’s. Er zijn ook modellen die de prijs voor minst betrouwbare auto’s in de wacht sleepten volgens TÜV en snel als schadeauto of sloopauto opgeschreven kunnen worden . Hier vinden we onder andere de auto’s van Fiat. Echter de Chevrolet Spark gaat met de nummer-1- prijs ervandoor. Deze scoort hoger dan de Fiat 500 en de Fiat Punto. In de categorie 3 tot 4 jaar staat de Fiat Panda samen met de Dacia Sandero en de Dacia Logan op het erepodium. En dan hebben we nog de Ford Ka, Renault Twingo, Renault Kangoo, Chevrolet Matiz en nog een keer een Fiat, namelijk de Fiat Stilo. Wil je dus niet al na een aantal jaar je auto naar de sloop brengen, let dan goed op bij de aankoop van een wat oudere auto.

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!