Elektrische auto is minder populair dan elektrische scooter

BOVAG meldt dat er in Nederland op dit moment 30.000 elektrische scooters rondrijden. Dit is vier keer zoveel dan de hoeveelheid elektrische auto. De scooter is heel succesvol, omdat steeds meer gemeentes het gebruik van de scooters stimuleert, aldus BOVAG. Denk hierbij aan maatregelen als een financiële regeling bij de aanschaf van dit voertuig op twee wielen. Ook is de prijs en waarde van de auto veel hoger, waardoor de aanschaf een grotere stap is.

Milieubewust rondrijden

Rondrijden in een elektrische auto is goed voor je portemonnee. Je betaalt namelijk minder belasting en de stroom die je nodig hebt, is goedkoper dan andere stoffen, zoals gas en diesel. Daarnaast is het ook nog eens heel milieubewust om rond te rijden in een elektrische bolide. Bij het rijden van een ‘normale’ auto komt CO2 vrij. Dit komt in de atmosfeer en zorgt ervoor dat het klimaat veranderd. De aarde warmt namelijk op. Er zijn internationale regels opgesteld om de CO2-uitstoot te verminderen. En een elektrisch vervoersmiddel is een goede manier om de uitstoot te verminderen. Een elektrische auto maakt geen fijnstof of stikstofoxiden. Een voordeel voor die drukke straat in een drukke stad. Heb je al eens een elektrische auto voorbij horen komen? Ik niet. Dit komt omdat een elektrisch vervoersmiddel een geruisloze motor heeft. Ideaal voor die drukke snelweg.

Met een elektrische auto in de wachtrij

Zijn er dan alleen maar voordelen aan een elektrische auto? Nee, er zitten ook wat nadelen aan. Je kunt niet zover rijden als met een ‘normale’ auto. In de praktijk komen de elektrische auto’s niet verder dan 175 km. En daar sta je dan; in the middle of niks. En je kunt geen jerrycan vullen met brandstof. Dus je bent afhankelijk van een laadpunt. En daar is direct een volgend nadeel: het laden duurt lang, maar is ook heel populair. Er zijn te weinig oplaadpunten om alle auto’s tegelijk op te laden. Daarom heb je dus de kans dat je in een wachtrij komt te staan voor een oplaadpunt. Daarnaast is het ook erg prijzig. Maar voor een milieubewuste auto en een groene toekomst betaal je nu eenmaal meer. Dus als je huidige auto naar de sloop moet, is dit alternatief het overwegen waard.

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!