Autobeurs IAA Frankfurt vol hoogtepunten

De Internationale Auto Austellung (IAA) vond weer plaats in Frankfurt de belangrijkste plaats voor de echte autoliefhebber. Niet alleen bekende merken als Audi, BMW en Mercedes-Benz presenteerden zich dit jaar op de autobeurs, ook de nieuw toonaangevende modellen als Opel Astra en Toyota Prius waren aanwezig bij dit autospektakel.

De eeuwige strijd

De strijd tussen Audi, BMW en Mercedes-Benz was ook op de autobeurs natuurlijk weer volop aan de gang. Het is vaste prik van de merken op iedere autobeurs elkaar af te troeven met de mooiste modellen, auto’s van ongekende waarde en de grootste stand. Mercedes-Benz is een goed voorbeeld van een grote stand. Zij huurden het grootste gebouw af. De bezoekers gingen met een roltrap omhoog en daarna liep je op een gemak naar beneden langs de uitgestalde auto’s van Mercedes-Benz. Audi ging een stap verder dan zijn voorganger en bouwde een nieuw gebouw op het terrein van de Frankfurter Expo. De entree was groots neergezet met een lichtshow en een ijspaleis. Op vloer draaide het om de nieuwe Audi A4. En BMW had een heuse kombaan. Daar kon je de auto’s al rijdend bewonderen. Sowieso waren er op de beurs weinig niet-rijdende auto’s te vinden.

Populaire SUV

Dat SUV’s populairder zijn dan ooit was ook te zien op de IAA. Jaguar komt met de F-Pace. Deze heeft meer ruimte en biedt praktische mogelijkheden. Ford komt met een nieuwe SUV; Edge. In thuisland Amerika heeft de auto een grotere motor, maar een minder sportief onderstel. De SUV is aangepast voor Europa. En krijgt in Europa een kleinere motor met een sportiever onderstel. En Kia komt met de nieuwe Sportage. Een nieuw ontwerp dat een stoer voorkomen heeft met een grote grille.

Hoogtepunten van de beurs in dit videoverslag van Auto Bild

Concept

Porsche komt met de Mission E. Dit is een elektrische vierdeurs sportwagen. De opvallende verschijning van de Cactus M van Citroën is ook het benoemen waard. Het is de vrijetijdsauto en je kunt er inslapen door de ‘ingebouwde’ tent. Kortom veel nieuwe auto’s het komende jaar.

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!