Met de auto naar het buitenland; tips & weetjes

Elk jaar gaan er weer heel wat Nederlanders met de auto naar het buitenland tijdens de vakantieperiode. Frankrijk, Duitsland of Italië, kilometers snelweg wordt getrotseerd voor om de mooiste vakantieplek te vinden. Maar, wat zijn nou de dingen die je niet mag vergeten als je met de auto naar het buitenland op vakantie gaat? Hieronder staan een paar belangrijke punten:

Tolwegen

In Nederland zijn we het niet gewend, maar je met de auto naar het buitenland gaat komen we ze regelmatig tegen: tolwegen. Vooral Frankrijk staat bekend om de tolwegen. Als je door Frankrijk reist kun je een Tolbadge aanschaffen. Hiermee kun je elektronisch je tol betalen op alle Franse snelwegen. Ook kun je bij 250 parkeertreinen met de tolbadge betalen.

Met de auto naar het buitenland betekent ook verplichte bagage

In Nederland is een gevarendriehoek verplicht, maar in het buitenland moet je vaak meer attributen verplicht meenemen. Voorbeelden hiervan zijn het veiligheidshesje, een verbanddoos, een brandblusser of reservelampjes. Het is slim om voor vertrek te controleren van in het land van je vakantie en de landen waar je doorheen rijdt verplicht is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Rijden in de bergen

Bergen zijn prachtig, maar zorgen ook voor de nodige uitdaging voor de automobilist. Een aantal tips kunnen je helpen om goed de berg op te komen. Zo is het goed om genoeg toeren te draaien. In Nederland is het goed mogelijk om 80 km/u in de vijfde versnelling te rijden, maar bergop is dit een ander verhaal. De motor kan hierdoor te zwaar belast worden en oververhit raken. Een goede richtlijn is dat wanneer je het gas volledig intrapt en je kan niet meer versnellen, schakel dan terug! Probeer daarnaast ook de koppeling niet te zwaar te belasten bij het optrekken op een helling. Een slippende koppeling zorgt voor slijtage, warmteontwikkeling en zelfs een verbrande koppelingsplaat. Niet alleen bergop rijden kan zorgen voor een uitdaging, maar ook bergaf is het goed opletten. Rij bergaf in dezelfde versnelling als bergop. Daardoor remt de auto op de motor en dat voorkomt schade aan de remmen doordat je continu moet remmen. De regel is: als je je voet van het gas haalt, moet de auto vaart minderen. Als je nog te hard gaat, schakel dan terug. Bijremmen mag, maar probeer hem niet continu in te houden. In de vrij bergaf is ook niet verstandig, doordat je minder grip hebt op de auto. Wil jij de waarde van je auto nog even behouden? Pas deze tips dan toe in de bergen.

Met de auto naar het buitenland betekent ook veel tanken

Tanken in het buitenland kan verleidelijk zijn door de lagere brandstofprijzen. Maar pas altijd goed op, want het is niet altijd duidelijk welke brandstof jouw auto nodig heeft. Verkeerde brandstof kan funest zijn voor de auto. Om een schadeauto ter voorkomen is het slim om voor de vakantie te controleren hoe de brandstof in het buitenland wordt aangeduid.

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!