Renault in de spotlights

Renault S.A. is een Franse autofabrikant die naast personenauto’s ook trucks, bedrijfswagens, tractoren en vliegtuigmotoren produceert. In 1899 is het bedrijf opgericht door Louis Renault. Na zijn overlijden in 1944 werd het bedrijf genationaliseerd en omgedoopt tot Régie Nationale des Usines Renault. Het bedrijf groeide snel en wist de elementen luxe en sport goed te combineren. Het merkt gebruikt de successen die in de autosport worden behaald, in de personenwagens die ze produceren. Sinds de beursgang in 1994, draagt het bedrijf de naam Renault S.A.

De bekendste modellen

Een van de succesvolste automodellen uit de jaren 20 van de vorige eeuw was de 40 CV. Deze auto heeft het Franse  automerk veel geld opgeleverd, brak verschillende records en won de Rally van Monte Carlo in 1925. De R 16, geïntroduceerd in de jaren 60, was de allereerste hatchback en hiermee een wereldprimeur. Het grootste succes in deze periode werd geboekt met de R 4. Dit model werd tot 1993 zo goed als ongewijzigd geproduceerd, het productieaantal steeg boven de 8 miljoen. De opvolger, R 5, staat op nummer acht op de ranglijst van meest verkochte auto’s ooit. De twee succesvolste modellen uit de geschiedenis van worden in 1984 geïntroduceerd: de R 25 en de Espace, beide door Robert Opron ontworpen. Ze worden door Renault omschreven als luxe ruimtewagens, de R 25 als limousine en de Espace in familieverband.

Breng uw auto naar de sloop. Vraag direct een taxatie aan.

Het marktaandeel in Nederland en de ontwikkeling daarvan 

Het marktaandeel van Renault in Nederland schommelt tussen 4 en 11%, dit is gebaseerd op cijfers vanaf 1982. In 1982 was het marktaandeel 8%, dit daalde in de daarop volgende jaren naar 4% in 1987. Daarna steeg het marktaandeel naar het hoogtepunt van ruim 10% in 2002 om vervolgens te dalen naar circa 7,5% in de afgelopen 3 jaren.

Renault onthult zelfrijdende auto

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!