sloopauto verkopen

Sloopauto bijna geheel hergebruikt

Staat je kapotte auto ongebruikt voor de deur? Breng je auto naar de sloop. Het overgrote deel van een sloopauto werd vorig jaar namelijk nuttig hergebruikt.

Volgens expertisecentrum ARN wordt 96 procent van het totale gewicht aan sloopauto’s in Nederland gerecycled, zo meldde het woensdag.

Volgens ARN wordt 83,7 procent van een afgedankte wagen direct hergebruikt als een product of een materiaal. Nog eens 12,4 procent wordt verbrand in energiecentrales en levert zo een bijdrage aan het hergebruik van het voertuig.

Nederland doet het relatief goed in Europa, aldus het expertisecentrum voor recycling in de mobiliteitsbranche. Toch voldoet Nederland nog niet aan de norm voor 2015.

Dan moet minimaal 85 procent rechtstreeks worden gerecycled, dat moet worden aangevuld tot 95 procent met nuttige toepassing zoals verbranding met energieterugwinning.

Door: ANP/NUzakelijk

271 antwoorden
  1. Chinki zegt:

    ik gebruik ze al jaren als onrzteetder voor flessen Wist je dat je slechte, bekraste CD’s weer gewoon kunt polijsten met Brasso? De spiegelende laag zit van binnen onder het label en de onderkant kan dan niet meer storen door vertrooiing.BabyB

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie