Toyota roept auto’s terug in Nederland

Wegens mogelijk gevaarlijke airbags roept Toyota opnieuw auto’s in Nederland terug. Het gaat vooral om de modellen Yaris en Auris. Daarnaast moeten ook een aantal auto’s van de types Corolla en Hilux gerepareerd worden. Het gaat hierbij om de modellen die tussen 2006 en 2014 zijn geproduceerd. In totaal worden er zo’n 1,5 miljoen Toyota’s in Nederland in Europa en ruim 1,1 miljoen in Japan teruggeroepen. Toyota eigenaren krijgen een brief thuis. het merk vervangt de zogeheten airbagontstekers in de auto’s zonder kosten.

Toyota had eerder problemen met airbags

Dit is niet de eerste keer dat er auto’s teruggeroepen worden. Want eerder dit jaar had dit Japanse automerk ook al problemen met de airbags en het koolstoffilter. Toen ging het wereldwijd om 4,3 miljoen auto’s.

Door problemen bij Takata, de leverancier van airbags, zijn inmiddels al zo’n 100 miljoen auto’s van verschillende merken teruggeroepen. Door defecten aan het airbag-opblaassysteem zijn wereldwijd 17 ongelukken gebeurd. In Nederland zijn voor zover bekend nog geen ongelukken gebeurd.

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!