Toyota

Toyota roept auto’s terug in Nederland

Toyota roept auto's terugWegens mogelijk gevaarlijke airbags roept Toyota opnieuw auto’s in Nederland terug. Het gaat vooral om de modellen Yaris en Auris. Daarnaast moeten ook een aantal auto’s van de types Corolla en Hilux gerepareerd worden. Het gaat hierbij om de modellen die tussen 2006 en 2014 zijn geproduceerd. In totaal worden er zo’n 1,5 miljoen Toyota’s in Nederland in Europa en ruim 1,1 miljoen in Japan teruggeroepen.

Toyota eigenaren krijgen een brief thuis. Toyota vervangt de zogeheten airbagontstekers in de auto’s en Toyota neemt de kosten op zich.

Eerdere problemen met airbags

Dit is niet de eerste keer dat er auto’s teruggeroepen worden. Eerder dit jaar had Toyota ook al problemen met de airbags en het koolstoffilter. Toen ging het wereldwijd om 4,3 miljoen auto’s.

Door problemen bij Takata, de leverancier van airbags, zijn inmiddels al zo’n 100 miljoen auto’s van verschillende merken teruggeroepen. Door defecten aan het airbag-opblaassysteem zijn wereldwijd 17 ongelukken gebeurd. In Nederland zijn voor zover bekend nog geen ongelukken gebeurd.