Volkswagen Golf populairste auto in Nederland

In de maand april van dit jaar werden er bijna drie procent meer auto’s verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder, dat blijkt uit cijfers van BOVAG. Waar er vorig jaar praktisch 27.000 nieuw auto’s werden geregistreerd in de vierde maand van het jaar, waren dat dit jaar bijna 28.000 auto’s. Als er echter naar alle vier de maanden wordt gekeken, dan is er dit jaar een daling waarneembaar ten opzichte van vorig jaar. Er werden in de eerste vier maanden van dit jaar bijna acht procent minder auto’s geregistreerd dan in de eerste vier maanden vorig jaar.

Daling verkochte auto’s

Waar in 2015 van de eerste dag van januari tot en met de laatste dag van april ruim 136.000 auto’s werden verkocht, waren dat er tijdens de eerste vier maanden van dit jaar ruim 126.000. Een daling van maar liefst 7,8 procent. Toch is brancheorganisatie BOVAG positief gestemd. Als gekeken wordt naar de cijfers van april, dan is te zien dat er sprake is van een toename van 2,9 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Nog niet voldoende om de lagere verkoopcijfers van de maanden daarvoor goed te maken, maar er lijkt sprake van een lijn omhoog. In april van dit jaar werden er namelijk 27.783 auto’s geregistreerd ten opzichte van 26.996 auto’s het jaar daarvoor.

Populairste merk

Volkswagen was in April veruit het populairste merk onder Nederlandse autobezitters. 11,6 procent van de nieuw geregistreerde auto’s was van dit merk (3210 auto’s). Bijna vier procent van alle nieuwe auto’s was een Volkswagen Golf. 1061 nieuwe Golfjes werden er aan het wegverkeer toegevoegd. Denk je dus nu ‘ik wil van mijn auto af‘: laat je auto opkopen en neem een Volkswagen Golf. Vorig jaar in April was Volkswagen ook het populairste automerk en gingen er zelfs honderd meer Volkswagen Golfs de garage uit.

Na Volkswagen in Renault het populairste automerk met een aandeel van 9,1 procent. Andere automerken in de top vijf zijn: Peugeot (8,5%), Opel (6,7%) en Ford (5,9%). Tesla, die afgelopen april bekend maakte met een betaalbaar model te komen, werd afgelopen april veel vaker geregistreerd dan het jaar daarvoor. Waar in April vorig jaar nog 65 auto’s van Tesla werden verkocht, waren dat er dit jaar 135. Dus als je huidige auto naar de sloop moet, is een Tesla ook het proberen waard.

Exclusieve merken

Auto’s die maar weinig werden geregistreerd in April waren: Aston Martin (2 nieuwe exemplaren), Bentley (8), Ferrari (5), Lamborghini (2), Maseratie (4) en Rolls Royce (2). Opvallend is dat bij juist deze exclusieve merken een verdubbeling ten opzichte van het jaar daarvoor te zien is. Zo werden er in April vorig jaar geen auto’s van Aston Martin, Lamborghini en Rolls Royce verkocht, maar werden er dit jaar van alle drie de merken twee nieuwe auto’s geregistreerd. Daarnaast nam het aantal verkochte auto’s van Bentley toe van twee vorig jaar in april naar acht dit jaar.

Uw auto snel verkopen? Wij staan voor u klaar!